به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، دومین تور آموزشی - ترویجی «مدیریت آفت سوسک سرخرطومی حنایی و عارضه خشکیدگی خوشه خرما» با حضور حسن جعفری، محقق بخش گیاهپزشکی مرکز تحقیقات، نخلداران پیشرو، کارشناسان و مسئولان جهاد کشاورزی بهبهان و مرکز خدمات دودانگه بزرگ، روز دوم اردیبهشتماه در دهستان دودانگه بزرگ برگزار شد.
جعفری، در این کارگاه آموزشی با اشاره به خطرات آفت سوسک سرخرطومی حنایی، بر ضرورت رعایت اصول قرنطینه برای جلوگیری از ورود این آفت به مناطق جدید تأکید کرد و گفت: این آفت با خسارتزایی بالا و کنترل دشوار، در صورت ورود به منطقه میتواند تهدید جدی برای نخلستانها باشد.
وی همچنین در مورد عارضه خشکیدگی خوشه خرما و عوامل مؤثر در بروز آن توضیحاتی ارائه داد و توصیههای فنی زیر را برای کاهش خسارت این عارضه بیان کرد:
- تنک کردن خوشههاو حفظ تعادل بین تعداد خوشهها و برگهای درخت
- مدیریت بهینه آبیاری و در صورت امکان، کشت میانکاری برای تنظیم رطوبت باغهای خرما
- مصرف متعادل کودهای شیمیایی و دامی بر اساس نتایج آزمایش خاک
جعفری خاطرنشان کرد: با اجرای این راهکارها میتوان از شدت خسارتهای ناشی از خشکیدگی خوشه خرما کاست و بهرهوری نخلستانها را افزایش داد.
شایان ذکر است، این تور آموزشی با هدف تبادل تجربیات نخلداران پیشرو، ترویج فرهنگ بیمه محصولات کشاورزی و بهبود مدیریت ریسک در نخلستانها برگزار شد.
