Saturday, August 16, 2025
  • time : 00:00
  • Date : Sat Jan 19, 2019
برگزاری جلسه مشترك اعضاء كمیته فنی سازمان آب و برق خوزستان و محققان مركز تحقیقات ...خوزستان
کارگاه فنی و مدیریتی تحقیقات شور ورزی در قالب تفاهم¬نامه مشترک سازمان آب و برق خوزستان با شرکت کشت و صنعت میرزا کوچک خان و مراکز تحقیقات کشاورزی برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان، در روز چهارشنبه 12 دی ماه سال 97، در قالب تفاهم­‌نامه با سازمان آب و برق خوزستان در زمینه اجرای مزارع پژوهشی با هدف امکان‌­سنجی کشت گیاهان مقاوم به شوری با استفاده از زه­آب نیشکر، یک کارگاه یک‌­روزه با هدف بررسی نتایج کشت‌­های قبل و برنامه­‌ریزی در جهت کشت‌­های آینده در هتل گیت بوستان اهواز برگزار گردید. در این کارگاه که نمایندگان سازمان آب و برق، کشت و صنعت‌­های میرزا کوچک خان و امیر کبیر،  سلمان فارسی ،مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی صفی‌­آباد دزفول، آقایان دکتر عباسی، حسن­‌اقلی و مهندس اکرم از موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، آقایان دکتر گیلانی، مختاران و ورجاوند از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان حضور داشتند نتایج اولیه کشت‌­های پنبه و برنج انجام شده ارائه شده و همچنین برنامه و طرح­های پیشنهادی برای کشت‌­های پنبه، برنج و کینوا در فصل بعد مورد بررسی قرار گرفت.

در ابتدا کارگاه آقای دکتر عباسی، رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، ضمن خوش‌­آمدگویی، سابقه‌­ای از مطالعات انجام شده در استان خوزستان در زمینه مدیریت منابع آب و نحوه همکاری موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی ارائه نموده و بیان داشتند که یکی از راه‌­های مدیریت زه­آب موجود تولید محصولات شورپسند است و تصریح کردند که یکی از مهمترین نتایج این پروژه رسیدن به نقطه‌­ای برای همکاری مشترک مراکز علمی و اجرایی در خصوص زه‌­آب است.

در ادامه آقای دکتر مختاران، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، نتایج پروژه انجام شده پنبه و آقای دکتر گیلانی معاون پژوهشی و فناوری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، نتایج پروژه برنج را به صورت مختصر ارائه نموده و نظرات و سوالات مرتبط با آنها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. همچنین در حین بررسی این پروژه­ها، طرح‌­های پیشنهادی برای گیاهان پنبه، برنج و کینوا فصل بعد ارائه شد.

 سپس در جلسه بعداز ظهر، آقای مهندس علی­محمدی، مدیر مطالعات کشت و صنعت میرزا کوچک خان، تجربه این مجموعه را در کشت گندم با استفاده از زه‌­آب به اشتراک گذاشتند و پس از ایشان آقای مهندس شریفی، محقق بازنشسته چغندرقند از مرکز تحقیقات کشاورزی صفی‌­آباد دزفول، به بیان فواید و ویژگی‌­های منحصر به فرد چغندرقند  تجارب این مرکز در توسعه این محصول پرداختند.

در انتها، آقای مهندس اکرم مطالب ارائه شده را جمع‌­بندی نمودند. و با تاکید بر رعایت انصاف در انعکاس خبری و علمی نتایج بیان داشتند که با توجه به اینکه نتایج پروژه‌­های حاضر می­بایست ترویجی شده و به مزرعه کشاورز منتقل شوند، تحلیل‌­های اقتصادی در ارائه نتایج مدنظر قرار گرفته و با ایجاد مزارع نمایشی و الگویی در مقیاس بزرگ­تر، نسبت به برگزاری بازدیدهای مختلف و روز مزرعه اقدام شود

Average :  0 |  Submitted :  0

Tags