Friday, December 27, 2024
  • time : 07:46
  • Date : Sun Dec 08, 2024
محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، طی ارائه دوره تولید فراورده‌های لبنی گفت:
شیر گاومیش به لحاظ داشتن كلسیم بیشتر و درصد كلسترول كمتر در چربی آن، در مقایسه با شیر گاو دارای ارزش غذایی بالاتری است
دوره روش تولید فراورده‌های لبنی توسط محقق مرکز برای کارکنان وظیفه تیپ ۱۹۲ زرهی اهواز ارائه شد.

به گزارش روابط‌عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، در راستای مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه، دوره «تولید فراورده‌های لبنی» توسط عزیز کردونی محقق بخش تحقیقات علوم دامی مرکز در محل پادگان تیپ ۱۹۲ زرهی اهواز برگزار شد.
 وی ضمن ارائه توضیحات علمی در ارتباط با ترکیبات شیر به‌عنوان ماده اولیه در تولید فراورده‌های لبنی، به تفاوت شیر برخی از دام‌های اهلی نیز اشاره کرد.
 باتوجه‌به این نکته که گاومیش دام بومی استان خوزستان است، کردونی با اشاره به برخی از خصوصیات این دام، گفت: شیر گاومیش به لحاظ داشتن کلسیم بیشتر و درصد کلسترول کمتر در چربی آن، در مقایسه با شیر گاو دارای ارزش غذایی بالاتری است و توصیه می‌شود کودکان و حتی افراد مسن (شیر کم‌چرب آن) نیز از آن استفاده کنند.
 وی در ادامه روش تولید محصولات مختلف لبنی شامل ماست، ماست چکیده، دوغ، کشک، قره‌قروت، سرشیر، خامه، کره، شیربرنج، روغن و پنیر را تشریح کرد.
 همچنین حاضران با برخی از ابزار موردنیاز برای تولید فراورده‌های لبنی از جمله دستگاه آنالیز شیر، شیر سردکن، دماسنج و دیگ پخت شیر نیز آشنا شدند.
 محقق بخش تحقیقات علوم دامی تأکید کرد: این دوره به‌گونه‌ای ارائه شد که زمینه اشتغال این افراد را پس از فراغت از خدمت مقدس سربازی فراهم کند.
 گفتنی است این برنامه آموزشی در تاریخ دوازدهم آذر برگزار شد.

 

photo_2024-12-02_13-27-35.jpg
 

 

Average :  5.00 |  Submitted :  1

Tags