پنج‌شنبه, 1 آذر 1403

مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان

  • ساعت : ۱۳:۱۶
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۸/۲۷ 
باهدف شناسایی گوسفند نجدی؛
بازدید رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی خوزستان از دامداری‌های شهرستان آبادان
باهدف شناسایی گوسفند نجدی، رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان از دو دامداری در منطقه چوئبده آبادان بازدید کرد.

به گزارش روابط‌عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، بهاره طاهری دزفولی رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز در خصوص شناسایی گوسفند نجدی (اوسی) در استان خوزستان گفت: به دنبال درخواست یکی از دامداران استان جهت ثبت گوسفندی به‌عنوان نژاد نجدی، بنا به دستور مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز از دو دامداری منطقه چوئبده آبادان بازدید کرد.
 طاهری تصریح کرد: باتوجه‌به مشخصات ظاهری دام، این گوسفند با نژاد عربی و یا آواسی که از گذشته در استان شناخته شده‌اند متفاوت است.
 وی افزود: اگرچه این دام به‌صورت خالص در برخی از دامداری‌ها وجود دارد؛ اما در طی سال‌های گذشته جهت بهبود عملکرد تولید گوشت گوسفندهای عربی با این نژاد تلاقی داشته است.
 رئیس بخش تحقیقات علوم دامی ادامه داد: بر اساس گفته دامداران، پرورش این نژاد در منطقه آبادان دارای سابقه طولانی است و از نسل‌های گذشته به آن‌ها رسیده است.
 طاهری بر اساس مشاهدات به‌عمل‌آمده مشخصات ظاهری گوسفند نجدی را به این شرح عنوان کرد: این گوسفند دارای بدنی کشیده، سر منحنی‌شکل، گوش‌های بلند، گردنی بلند و باریک و دم بلند است و بدن آن چربی کمی دارد. همچنین برخی از آن‌ها دارای دو منگوله در ناحیه گردن هستند. بدن دام نیز از پوششی مو مانند و ظریف پوشیده شده که با پشم گوسفندان دیگر بسیار متفاوت است. این نژاد به رنگ‌های سفید و یا سیاه و در مواردی هر دو رنگ مشاهده می‌شود (سرسفید و بدن سیاه).
 وی به نقل از دامداران منطقه پراکنش این دام در استان خوزستان را شامل آبادان، روستاهای خرمشهر، جزیره مینو و همچنین در برخی گله‌های شهرستان شوش عنوان کرد.
 رئیس بخش تحقیقات علوم دامی افزود: بر اساس نظر دامداران منطقه این نژاد که با نام‌های نجدی و یا اوسی شناخته می‌شود در مقایسه با گوسفند عربی از کمیت و کیفیت گوشت و درصد دوقلوزایی بالاتری برخوردار است.
 طاهری اضافه کرد: طبق بررسی‌های به‌عمل‌آمده، این نژاد در کشورهایی مانند عربستان سعودی و عمان پرورش داده می‌شود، اما باتوجه‌به پرورش محدود آن در شهرستان‌های آبادان و خرمشهر، اطلاعاتی از این نژاد در ایران و استان خوزستان در دست نیست، لذا ضرورت دارد تا مشخصات ظاهری و عملکرد این دام در کلیه مناطق ذکر شده مورد بررسی قرار گیرد تا به این وسیله در خصوص توسعه پرورش آن در شرایط استان نظر داد.
 گفتنی است این بازدید در تاریخ بیست و سوم آبان با همراهی مسئول امور دام شهرستان آبادان انجام شد.

 

photo_2024-11-16_15-02-51.jpg

 

photo_2024-11-16_15-03-11.jpg

 

photo_2024-11-16_15-03-05.jpg
 
 
 

 

امتیاز :  ۵/۰۰ |  مجموع :  ۱

برچسب ها