چهارشنبه, 31 ارديبهشت 1404

مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان

  • ساعت : ۱۰:۲۸
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۲/۲۹ 
باهدف توسعه پژوهش‌های کاربردی در حوزه کشاورزی و گیاهان دارویی؛
برگزاری نشست همكاری مشترك مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی خوزستان و شركت كشت و صنعت نیشكر امام خمینی
نشست همکاری مشترک بین مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خوزستان و شرکت کشت و صنعت نیشکر امام خمینی برگزار شد و محورهای همکاری در بخش‌های تخصصی از جمله جنگل و مراتع، فنی و مهندسی، خاک و آب، علوم دامی و گیاه‌پزشکی مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط‌عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، مهری دیناروند رئیس بخش تحقیقات جنگل‌ها و مراتع مرکز از همکاری مشترک مرکز تحقیقات و شرکت کشت و صنعت نیشکر امام خمینی خبر داد و گفت: در تاریخ بیست و سوم اردیبهشت جلسه‌ای با حضور سید بهرام اندرزیان رئیس مرکز تحقیقات، معاون پژوهشی و رؤسای بخش‌های تخصصی شامل جنگل‌ها و مراتع، فنی و مهندسی، خاک و آب، علوم دامی و گیاه‌پزشکی به همراه نمایندگان شرکت کشت و صنعت نیشکر امام خمینی در سالن جلسات مرکز تحقیقات برگزار شد و محورهای همکاری دو دستگاه در زمینه‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
 دیناروند به تشریح زمینه‌های همکاری در بخش‌های مختلف مرکز پرداخت و اعلام کرد:
 در بخش جنگل و مراتع، همکاری‌های مشترک شامل معرفی مزارع الگویی، ایجاد کلکسیون‌های تخصصی از گیاهان معطر و گونه‌های مختلف اکالیپتوس، بررسی تأثیر فاصله کاشت و سن بهره‌برداری بر میزان اسانس، کشت گونه‌های اسانس‌دار غیر درختی و همچنین تأسیس آزمایشگاه تخصصی گیاهان دارویی و معطر خواهد بود.
 در حوزه فنی و مهندسی، برنامه‌های همکاری مشترک بر توسعه مکانیزاسیون کاشت و برداشت گیاهان دارویی، طراحی و ساخت ماشین‌آلات تخصصی برای جداسازی برگ اکالیپتوس، و ارائه راهکارهای نوین برای افزایش بهره‌وری آب و هوشمندسازی سیستم‌های آبیاری متمرکز است.
 همکاری در بخش خاک و آب عمدتاً شامل بهینه‌سازی مصرف آب و کود باهدف افزایش کمیت و کیفیت اسانس گیاهان دارویی می‌شود که منجر به مدیریت پایدارتر منابع آب‌وخاک خواهد شد.
 در زمینه علوم دامی، همکاری‌ها شامل بهبود فرمولاسیون خوراک دام، ترویج استفاده از خوراک‌های باکیفیت و اقتصادی، تولید سیلاژ و بهره‌گیری از ظرفیت‌های تحقیقاتی مشترک خواهد بود.
 در بخش گیاه‌پزشکی نیز مدیریت علمی عوامل زیان‌رسان به گیاهان دارویی در اولویت قرار دارد که به کاهش خسارات ناشی از آفات و بیماری‌ها کمک شایانی خواهد کرد.
 دیناروند تأکید کرد این همکاری‌ها در قالب تفاهم‌نامه‌های رسمی و پروژه‌های مشترک کوتاه‌مدت و بلندمدت به مرحله اجرا در خواهد آمد.

 

1.jpg

 

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها