به گزارش روابطعمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، محمدرضا رفیع عضو هیئتعلمی مرکز در اهمیت و جایگاه کشت کنجد برای تولید روغن گفت: کنجد گیاهی روغنی است که آبوهوای گرمسیری و نیمهگرمسیری را ترجیح میدهد. روغن کنجد از مرغوبترین روغنهای خوراکی است. دانه کنجد از نظر کمی و کیفی در ردیف دانههای روغنی درجه یک بوده و محتوی ۵۰ تا ۶۰ درصد روغن است. دانه آن حاوی تمامی اسیدهای آمینههای ضروری و اسیدهای چرب بوده و منبع خوبی از انواع ویتامینهای B،D ،E ، F و لسیتین و نیز برخی مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر است. همچنین کنجاله آن در تغذیه دام از اهمیت زیادی برخوردار است. روغن کنجد مرکب از حدود ۷۰% اسیدهای چرب اشباع نشده؛ مانند لینولئیک اسید، اولئیک اسید و مقداری اسیدهای چرب اشباع شده مانند پالمتیک اسید و آراشیدیک اسید است. روغن کنجد، یکی از روغنهای اشباع نشده و مفید برای بدن است. باتوجهبه مصرف بالای روغنهای نباتی و واردات روغن در کشور، برای جلوگیری از خروج ارز از کشور، توسعه گیاهان روغنی باکیفیت مانند کنجد از اهمیت بالایی برخوردار است.
بنابراین انتقالیافتههای تحقیقاتی کنجد به بهرهبرداران از اهمیت زیادی برخوردار است. در این راستا در تاریخ دهم شهریور کارگاه حل مسئله در ارتباط با مسائل داشت و برداشت کنجد با حضور محققان ایستگاه تحقیقات کشاورزی بهبهان و با حضور بهرهبرداران کشاورزی در محل مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان رامهرمز برگزار شد. در این کارگاه بهتفصیل در مورد یافتههای تحقیقاتی در ارتباط با تغذیه متعادل و تغذیه تکمیلی، آبیاری، کنترل علفهای هرز، آفات و بیمارهای بوته میری و گل سبز راهکارهای لازم ارائه شد و در پایان به سؤالات کشاورزان پاسخ داده شد.