Wednesday, January 15, 2025
  • time : 23:17
  • Date : Mon Sep 09, 2024
عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان؛
تغییر كشت برنج از غرقابی به خشكه‌كاری یك ضرورت است
محققان مرکز در طی یک کارگاه آموزشی توضیحات موردنیاز در ارتباط با روش خشکه‌کاری برنج را برای کشاورزان منطقه ام الطمیر، دهستان صفحه ارائه دادند.

به گزارش روابط‌عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، فاطمه مسکینی عضو هیئت‌علمی مرکز در ارتباط با مهم‌ترین چالش کشت برنج در خوزستان گفت: در حال حاضر روش غالب کشت برنج در استان به‌صورت غرقابی است و باتوجه‌به کمبود منابع آبی ضرورت دارد روش خشکه‌کاری در بین کشاورزان منطقه توسعه یابد؛ در این راستا فاطمه مسکینی، حسین ثابت زنگنه و پیمان ورجاوند محققان مرکز در تاریخ هجدهم شهریور با حضور در کارگاه حل مسئله طرح جهاد میدانی برای جهش تولید توضیحات موردنیاز در ارتباط با روش خشکه‌کاری برنج را برای کشاورزان منطقه ام الطمیر، دهستان صفحه از توابع شهرستان اهواز ارائه دادند.
 در این کارگاه آموزشی محققان مرکز ضمن بررسی و تحلیل دلایل عدم موفقیت کشاورزان منطقه در انجام روش خشکه‌کاری، در خصوص آزمون خاک و توصیه‌های کودی مختص هر مزرعه در بهبود عملکرد محصول و جلوگیری از تخریب و تخلیه عناصر غذایی خاک­های کشاورزی استان توضیحات لازم را ارائه دادند. علاوه بر این باتوجه‌به حجم بالای مصرف آب در کشت برنج و حلالیت بسیار زیاد کود اوره، افزایش تعداد تقسیط این کود نسبت به سایر محصولات مورد تأکید قرار گرفت.
 در پایان پیشنهاد شد در صورت امکان، کشت خشکه‌کاری برنج در چند پایلوت در قالب طرح‌های مشارکتی توسط کشاورزان منطقه و زیر نظر متخصصین مرکز در سال بعد اجرا شود؛ تا کشاورزان منطقه بتوانند از نزدیک مراحل تعیین قابلیت مزارع برای خشکه‌کاری برنج، روش کاشت، داشت و آبیاری در خشکه‌کاری و عملکرد مزرعه را مشاهده کنند.

 

1.jpg

 

Average :  5.00 |  Submitted :  1

Tags