به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، افروز شریفی عضو هیئت علمی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز در اهمیت استفاده از دستگاه شیردوش در پرورش گاومیش تاکید کرد: یکی از چالش های پیش روی توسعه و صنعتی شدن پرورش گاومیش در استان خوزستان شیردوشی دستی است.
در این راستا وی در جمع گاومیشداران روستای رفیع از توابع شهرستان هویزه طی یک کارگاه آموزشی با عنوان "مدیریت شیردوشی گاومیش با دستگاه"، ضمن اشاره به مزایای استفاده از دستگاه شیردوش در مقایسه با دوشش دستی گفت: شیردوشی با دستگاه موجب کاهش هزینه ها ی کارگری و زمان دوشش می شود، همچنین شیر تولیدی از شرایط بهداشتی بهتری برخوردار خواهد بود.
شریفی در ارتباط با نحوه استفاده از دستگاه شیر دوش در گاومیش تصریح کرد:
دام از همان ابتدا (شکم اول)، با دستگاه دوشیده شود و دوشش دستی انجام نشود. همچنین وی جهت آزادسازی شیر از پستان گاومیش روش هایی را به این شرح توصیه کرد:
• وجود گوساله در کنار مادر
• تحریک فیزیکی سرپستانک به مدت 2 دقیقه توسط گوساله یا فرد شیردوش
• تغذیه در هنگام شیردوشی
• عادت دادن دام در دوره آبستنی به دستگاه و سروصدای آن
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات علوم دامی افزود: جهت خروج شیر از پستان و عدم نگهداشت آن توسط دام بهتر است همه عوامل ذکر شده با هم استفاده شود که در نهایت دام به یکی از آنها عادت کند.
وی در پایان در خصوص اقدامات لازم جهت تهیه شیر بهداشتی نیز مطالبی ارائه داد.
گفتنی است این کارگاه آموزشی در راستای طرح جهاد میدانی برای جهش تولید با مشارکت مردم در تاریخ بیست و هشتم آبان برگزار شد.