Tuesday, November 26, 2024
  • time : 14:53
  • Date : Sun Nov 24, 2024
محقق بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان:
سیلاژ ذرت جایگزین مناسبی برای خوراك‌های متداول در تغذیه گاومیش است
طی یک کارگاه آموزشی محقق بخش تحقیقات علوم دامی مرکز اهمیت استفاده از سیلاژ ذرت در تغذیه گاومیش را تشریح کرد.

به گزارش روابط‌عمومی مرکز تحقیقات و آموزش و منابع طبیعی خوزستان، عزیز کردونی محقق بخش تحقیقات علوم دامی مرکز در خصوص مشکلات و چالش‌های گاومیش داران خوزستان گفت: گرانی خوراک دام و کاهش یارانه خوراک دام‌ها که غالباً به سبوس گندم اختصاص داده می‌شد موجب شده گاومیش داران با چالش جدی در تأمین خوراک دام‌های خود مواجه باشند.
 در همین راستا به‌منظور کاهش مشکلات دامداران کردونی در جمع گاومیش داران روستای سادات طواهر از توابع شهر الهایی طی یک کارگاه آموزشی اهمیت استفاده از سیلاژ ذرت در تغذیه گاومیش را تشریح کرد.
 وی در ادامه دامداران را با نحوه تهیه سیلاژ ذرت که شامل مراحل ذیل است آشنا کرد:
 · تهیه چاپر ذرت
 · ریختن و پهن کردن چاپر ذرت در سیلو یا محلی که به‌عنوان سیلو در نظر گرفته شده در لایه‌هایی به ضخامت ۲۰ الی ۳۰ سانتی‌متری و سپس کوبیدن آن با تراکتور، این کار را تا پر شدن سیلو ادامه می‌دهیم و قسمت فوقانی را به شکل گرده‌ماهی درمی‌آوریم سپس یک‌لایه نازک نمک روی آن پاشیده شود (نمک مانع خرابی سیلاژ در لایه رویی می‌شود) و در پایان توسط پلاستیک متری پوشانده می‌شود به‌گونه‌ای که هوایی وارد سیلو نشود.
 · سیلاژ ذرت پس از گذشت ۴۵ روز آماده استفاده در تغذیه دام‌ها است.
 محقق بخش تحقیقات علوم دامی مرکز توصیه کرد: در زمان برداشت سیلاژ، جهت جلوگیری از ورود هوا و فساد سیلاژ، قسمت کوچکی از سیلو باز شود.
 کردونی تأکید کرد: استفاده از سیلاژ ذرت در تغذیه دام‌ها به‌صرفه بوده و موجب کاهش هزینه خوراک می‌شود. وی اضافه کرد: سیلاژ ذرت برای دام خوش‌خوراک بوده و می‌توان از آن در تغذیه دام‌های شیری و پرواری استفاده کرد و جایگزین مناسبی برای خوراک‌های متداول در تغذیه گاومیش است.
 گفتنی است این کارگاه آموزشی در راستای طرح جهاد میدانی محققان برای جهش تولید با مشارکت مردم در تاریخ سی‌ام آبان برگزار شد.

 

photo_2024-11-24_13-08-37.jpg

Average :  0 |  Submitted :  0

Tags