Thursday, July 3, 2025
  • time : 00:07
  • Date : Sun Jun 01, 2025
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان:
مدیریت علمی تغذیه، اصلاح نژاد و بهداشت، اركان توسعه پایدار و راندمان اقتصادی گله‌های داشتی گوسفند
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خوزستان، در وبینار تخصصی «پرورش گوسفندداشتی» بر لزوم به‌کارگیری مدیریت علمی تغذیه، اصلاح نژاد و بهداشت به‌عنوان پایه‌های توسعه پایدار و افزایش راندمان اقتصادی گله‌ها تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و م طبیعی خوزستان، بهاره طاهری دزفولی، عضو هیأت علمی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات  در وبینار تخصصی «پرورش گوسفند داشتی» که سی یکم اردیبهشت‌ماه در شبکه مجازی آموزش کشاورزی برگزار شد، بر ضرورت به‌کارگیری اصول نوین مدیریتی برای ارتقای راندمان اقتصادی گله‌ها تأکید کرد.  
طاهری دزفولی در این وبینار که با هدف ارتقای دانش فنی دامداران و کارشناسان برگزار شد، محورهای کلیدی شامل مدیریت تغذیه، افزایش نرخ باروری، اصلاح نژاد و پیشگیری از همخونی را تشریح کرد. وی با اشاره به برنامه‌ریزی تغذیه در مراحل حساس پرورش شامل "دوران قبل از جفت‌گیری (فلاشینگ)، آبستنی، زایش و شیردهی، تصریح کرد: تغذیه هدفمند در پیشگیری از مرگ جنین، مسمومیت آبستنی و بهبود سلامت میش‌ها نقشی حیاتی دارد.
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات خوزستان، در بخش دیگری از سخنان خود به راهکارهای افزایش تولیدمثل پرداخت و توضیح داد: با به‌کارگیری تکنیک‌هایی مانند فلاشینگ، همزمان‌سازی فحلی و استفاده صحیح از هورمون‌ها می‌توان نرخ دوقلوزایی و باروری گله را افزایش داد.
وی همچنین بر اصلاح نژاد گله‌های داشتی با محوریت انتخاب دام‌های برتر بر اساس صفات تولیدی و ظاهری تأکید کرد و هشدار داد: جلوگیری از همخونی در گله‌های کوچک با روش‌هایی نظیر چرخش قوچ بین گله‌ها، ضرورتی انکارناپذیر است.
طاهری دزفولی در پایان خاطرنشان کرد: پایه توسعه پایدار گله‌های داشتی، مدیریت تلفیقی سه عنصر تغذیه اصولی، اصلاح نژاد و رعایت بهداشت است که باید به‌صورت علمی و کاربردی به دامداران انتقال یابد.

 

untitled.jpg

 

Average :  0 |  Submitted :  0

Tags