مقدمه
 تحقیقات مهندسی صنایع غذایی و فناوری پس از برداشت، موجبات حفظ و ارتقاء کیفیت محصولات کشاورزی را در مراحل فرآوری اولیه و ثانویه فراهم می­آورد. نظر به اهمیت تأمین امنیت و سلامت مواد غذایی، ارتقاء کیفیت، افزایش ارزش افزوده و کاهش ضایعات، زیر بخش صنايع غذايي بخش تحقيقات فني و مهندسي مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي خوزستان برنامه­‌های تحقیقاتی وسیعی را در زمینه علوم و مهندسی صنایع غذایی و فن آوری­‌های پس از برداشت فرآورده­‌های کشاورزی در دست اجرا دارد .

  زیر بخش تحقیقات مهندسی صنایع غذایی و فن­آوری پس از برداشت داراي اهدافي به شرح زير مي­باشد :

  • شناخت و ارائه فن­آوري­‌های مطلوب پس از برداشت و روش­‌های مناسب نگهداری و تبدیل فرآورده­‌های کشاورزی به منظور حفظ خواص کیفی و ارتقای ارزش افزود آنها.
  • بررسی و تعیین عوامل مؤثر در ایجاد و افزایش ضایعات و ارائه راهکار‌های علمی و فنی براي کاهش ضایعات محصولات کشاورزی.
  • استفاده بهینه از بقایای گیاهی و ضایعات محصولات کشاورزی و تبدیل آن به فرآورده­‌های ارزشمند و قابل مصرف در بخش‌‌هاي کشاورزی و صنعت.

آزمايشگاه صنايع غذايي
 با بهره‌گيري از تجهيزات مدرن و نيروي‌‌هاي متخصص و کار آزموده تاسیس گردیده و آماده
پاسخگويي به نياز‌هاي مراکز علمي و صنعتي در بخش‌‌هاي خصوصي و دولتي در زمينه تجزيه
محصولات خام و فرآوري شده کشاورزي است.

فعالیت­‌های آزمایشگاه
 برخي فعالیت­‌های آزمایشگاه صنايع غذایی این بخش عبارتند از:

  • اندازه‌گيري pH و اسيديته
  • شناسايي و تعيين غلظت مواد از طريق رنگ سنجي محلول ها
  • عصاره گيري و جداسازي مواد حساس به دماي محيط
  • تعيين رطوبت مواد غذايي حساس به اكسيژن و حرارت 
  • اندازه‌گيري درصد خاكستر و آماده سازي نمونه‌‌ها جهت آزمون‌هاي تكميلي و سنجش عناصر قليايي و قليايي خاكي
  • اندازه‌گيري مواد جامد محلول در آب
  • سنجش بافت محصولات كشاورزي و مواد غذايي
  • اندازه‌گيري ميزان فعاليت آبي مواد غذايي
  • سنجش رنگ محصولات كشاورزي و فرآورده‌‌‌هاي غذايي
  • بسته‌بندي محصولات كشاورزي با اتمسفر اصلاح شده
  • نگهداري محصولات كشاورزي و مواد غذايي در دما و رطوبت کنترل شده و مورد نظر
  • اندازه‌گيري درصد قند كل و احيا موجود در محصولات كشاورزي و مواد غذايي
   
   
   
   
   
   
 

6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0