معرفی تشکیلات مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خوزستان

مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي خوزستان با داشتن 33 عضو هيئت علمي، 22 كارشناس ارشد و كارشناس به طور میانگین، تعداد 150 طرح تحقيقاتي را در سال در 8 بخش، 11 ايستگاه و پایگاه و 8 آزمايشگاه اجرا می‌نماید. طرح‌هاي تحقيقاتي براساس نياز منطقه و برابر اولويت‌هاي تعيين شده در جلسات مشترك با مديريت‌هاي اجرايي سازمان جهاد کشاورزی استان و مؤسسات مادري مشخص و پس از طرح در كميته‌هاي تخصصي مربوطه، شوراي پژوهشی مركز، تأييد شوراي تحقيقات و آموزش استان، كميته‌هاي علمي مؤسسات و دفتر بررسي هماهنگي طرح‌هاي تحقيقاتي سازمان تحقيقات، آموزش و ترویج كشاورزي اجرا می‌گردند. بر اين اساس در طول سال زراعي طرح‌های تحقيقاتي مستقل، ملي، تحقيقي ـ ترويجي و طرح‌های كاربردي (از منابع استاني) در بخش‌هاي تحقيقاتي مركز به شرح ذيل اجرا می‌گردد:



1ـ  پروژه تحقیقاتی برنج
2ـ  بخش تحقیقات اصلاح بذر
3ـ 
بخش تحقیقات خاک و آب
4ـ  بخش تحقیقات علوم دامی
5ـ
 بخش تحقیقات گیاهپزشکی
6ـ  بخش تحقیقات منابع طبیعی
7ـ
 بخش تحقیقات فنی و مهندسی
8ـ  بخش تحقیقات اقتصادی و اجتماعی
9ـ  بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری
10ـ  اداره فناوری اطلاعات و اطلاع‌رسانی کشاورزی



دیگر فعالیت‌ها:
براي شناسايي و حل و فصل معضلات استان محققين مركز بازديدهاي مشترك متعددي با كارشناسان بخش اجرا در سطح استان داشته و در ستادهاي فني زراعت، باغباني، ترويج، نهال، خشکسالی، آب و خاک و.... شركت می‌نمایند.
- همكاري با دانشگاه‌هاي منطقه در اجرای پايان‌نامه‌های دانشجويي كارشناسی ارشد و دكترا و هدايت آنها، استفاده تعداد كثير دانشجويان از منابع علمي مركز به اشكال مختلف.
شرکت معاون پژوهشي مركز به عنوان نماینده سازمان جهاد کشاورزی در جلسات مسئولين گروه‌هاي آموزشي دانشكده كشاورزي دانشگاه چمران اهواز و دانشگاه رامین جهت بحث و تبادل نظر در خصوص پايان‌نامه‌هاي دانشجويي و حل و فصل مسائل و مشكلات كشاورزي منطقه با استفاده از توان علمي دانشجويان دانشكده كشاورزي.
 - محققين مركز، نتايج طرح‌هاي تحقيقاتي خود را به صورت سخنراني علمی در گردهمايي‌هاي داخلي و خارجي و نیز با چاپ در نشريه‌های گوناگون این نتایج را در اختیار بهره‌برداران قرار می‌دهند.

مركز در تأمين بذرهای پرورشي و مادري مورد نياز استان و توليد نهال‌هاي جنگلي و مرتعي مشاركت فعال دارد و بذرهای پرورشي و ازديادي ارقام گندم و بذرهای مادري و ازديادي جو و برنج به وسیله محققین مرکز توليد می‌شود.
- در آزمایشگاه خاک و آب نمونه‌های
آب، خاك و گياه تجزيه می‌گردد
- کتابخانه این مرکز با داشتن حدود 9000 جلد کتب فارسی و لاتین، 3600 گزارش فنی و صدها مجله، بروشور و نرم افزار تخصصی و ... و دسترسی به پایگاه دیجیتال کشاورزی مشتمل بر هزاران متن کامل ژورنال و کتب لاتین، بعنوان غنی‌ترین مرجع علمی مورد استفاده در سازمان جهاد کشاوری استان به شمار می‌رود.
-  انعکاس اخبار یافته‌ها و فعالیت‌های تحقیقاتی در سایت مرکز و همچنین توسط روابط عمومی مرکز در خبرگزاری‌ها و مطبوعات سراسری و استانی بطور وسیع و گسترده


 

 


6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0