سال 1387

رديف

عنوان يافته

نام محقق يا محققين

شرح يافته 

1

 کشت گندم آبی به روش کم‌خاک‌ورزی به جای شخم

الیاس دهقان


 برای تهیه زمین گندم به جای استفاده از شخم، به ترتیب  اولویت استفاده از یکی از روش‌‌‌های کم‌خاک‌ورزی
1) دو بار دیسک در پاييز،
 2) يك بار رتيواتور به عمق 10 سانتي‌متر  در پاييز و یا
 3)يك بار گاو آهن قلمي + يك بار ديسك در پاييز  مناسب است. استفاده از روش‌‌‌های کم‌خاک‌ورزی، باعث  کاهش در مصرف سوخت، زمان مورد نیاز و هزینه خاک‌ورزی به ترتیب به میزان 42، 40 و 40 درصد و افزایش  ظرفیت مزرعه‌ای بمیزان 35 درصد می‌شود.

2


مدیریت افت کمباین در برداشت گندم در خوزستان

الیاس دهقان

 به ازاي هر 1 درصد کاهش در تلفات دانه برابر 95810 ريال بر هكتار به درآمد كشاورزان افزوده خواهد شد. تلفات سکوی برش با 1.4 درصد بیشترین و مهمترین قسمت  ایجاد تلفات است.

3

برداشت دو مرحله‌ای کلزا

 
سید محمدجواد افضلی 

 برداشت دو مرحله‌ای کلزا، شامل نوار کردن محصول در رطوبت  35 درصد دانه و برداشت محصول نوار شده بوسیله کمباین مجهز به هد بلند کننده در رطوبت 10 درصد دانه می‌باشد.

4

خاک‌ورزی با گاوآهن برگردان‌دار در مناطق دیم با خاک دارای ریگ‌

نعیم لویمی


 در مناطق دیم با خاک ریگدار، خاک زراعی در طول زمستان در  اثر بارش باران به تدریج پایین رفته و ریگ‌ها در لایه سطحی  خاک باقی میمانند و عملیات خاکورزی با ادواتی مانند دیسک  و گاو آهن قلمی را دچار مشکل کرده و رشد گیاه را نیز به علت  کمبود خاک زراعی در سطح محدود می‌کند. لذا خاک‌ورزی با  گاوآهن برگردان‌دار با بالا آوردن خاک زراعی و به زیر بردن ریگ‌ها  مشکل را رفع و عملکرد گندم دیم را 20 الی 50 درصد افزایش  می‌دهد.

5

روش آبياري کرتی در اراضی زراعی ناهموار لب‌شور

شکراله آبسالان


 استفاده از نوارهای طولانی در اراضی ناهموار برای کشت سطحی گندم باعث افزایش آب ماندگی، خفگی بوته‌ها و آب  نخوردگی برخی قسمت‌های نوار می‌شود. استفاده از آبیاری  کرتی منفرد در این زمین‌ها علاوه بر صرفه‌جويي در مصرف آب  موجبات افزايش محصول را فراهم می‌آورد. در این روش آبیاری، میانگین صرفه جویی در مصرف آب حدود 37 درصد بود.

6

بهبود روش ضدعفونی، بسته‌بندی و نگهداری خرماي خاصي و استعمران

لیلا بهبهانی


استفاده از روش ضدعفونی حرارتی به دلیل حفظ سلامت مصرف کنندگان، افزایش ماندگاری خرما و ممانعت از آلودگی محیط‌زیست، جایگزین مناسبی برای متيل برومايد باشد. بهترين شرايط برای ضدعفونی و بسته‌بندی خرماي خاصي اعمال دمای 70 درجه سانتي‌گراد به مدت 20 دقيقه، بسته‌هاي مقوايي و پلي‌آميد و نگهداري حداكثر به مدت 6 ماه و شرايط مناسب نگهداري خرماي رقم استعمران اعمال دماي 55 درجه سانتي‌گراد به مدت 60 دقيقه، بسته‌هاي مقوايي و نگهداري حداكثر به مدت 6 ماه می‌باشد.
   

7

بهبود روش ضدعفونی، بسته‌بندی و نگهداری خرماي خشک دیری

لیلا بهبهانی

 
استفاده از روش ضدعفونی حرارتی به دلیل حفظ سلامت مصرف کنندگان، افزایش ماندگاری خرما و ممانعت از آلودگی محیط زیست،جایگزین مناسبی برای متيل برومايد باشد. در این روش، ابتدا برای ضدعفونی حرارتی میوه خرمای خشک دیری به مدت دو ساعت در معرض دمای 60 درجه سانتی‌گراد قرار گرفته و پس از سرد شدن با لایه پلی‌آمیدی بسته‌بندي می‌شود. در این صورت می‌توان خرما را شرایط مناسب انباری به مدت 6 ماه نگهداری نمود.


6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0