سال 1387

رديف

عنوان يافته

نام محقق يا محققين

شرح يافته 



1



کارآیی علفکش پنوکسالام در برنج




رضا پور آذر


علفکش پنوكسولام با مقادير 36 و 42 گرم در هكتار و همچنين سان‌ رايس و آميخته بوتاكلر با بن‌ سولفورون‌ متيل و يا سينو سولفورون، در كنترل هر سه گروه علف‌هاي‌ هرز كشيده‌ برگ، پهن‌برگ و جگن در برنج كارآيي قابل قبولي داشتند.


2


کنترل علف هرز حلفه در نخلستان ها



رضا پور آذر


استفاده از روش های تلفیقی مانند شخم، استفاده از مالچ، استفاده از علفکش و میانه کاری (کشت جو) اگر چندین بار تکرار شود باعث کنترل علف هرز حلفه میشوند.

 




3




طیف علف کشی علفکش های ذرت





رضا پور آذر

علف‌كش‌های توفوردي + ام‌سي‌پي‌آ و بروموكسينيل + ام‌سي‌پي  برای علف‌هاي‌ هرز پهن‌برگ دو علف‌كش دو منظوره نيكوسولفورون و فورام‌سولفورن قياق را در حد عالي کنترل مینمایند. طيف پهن‌برگ‌ كشي علف‌هرز پندي‌متالين خوب تا عالي بود.

 

 


4


کنترل علف های هرز هم خانواده کلزا


رضا پور آذر


استفاده از 2/2 ليتربوتيزان استار به صورت پيش رويشي + 20 تا 30 گرم ماستر در زمان قبل از به پنجه رفتن علف هاي هرز

 


5


کنترل علف هرز وایه در گندم


رضا پور آذر


علفکش لونترل میتواند بخوبی وایه را کنترل نماید. ضمن اینکه با سایر علفکش های پهن و باریک برگ هم قابل اختلاط است

 



6

بررسي كارايي علف‌كش‌هاي جديد اولتيما و لوماكس در مقايسه با علف‌كش‌هاي رايج در مزارع ذرت دانه‌اي استان خوزستان  



رضا پور آذر


علفکش های لوماکس (5/2 لیتر در هکتار)  و اولتیما (150 تا 170 گرم در هکتار) توانستند. علف های هرز عروسک  پشت پرده، کنجد شیطان، طحله، سوروف، علف مورچه و خرفه را بخوبی کنترل نمایند.



7



برآوردخسارت علف هاي هرز در مزارع گندم آبي كشور



رضا پور آذر


علف هاي هرز با وجود سمپاشي مي توانند سبب خسارت شوند كه علف هاي هرز يولاف وحشي، پنيرك، پيچك و وايه اهميت بيشتري در كاهش عملكرد گندم دارند. خسارت ناشي از وحود علف هاي هرز دراين مزارع از 18/3  تا 25 درصد متغير بود.



8


کنترل علف های هرز مزاحم برداشت (پیچک صحرایی) گندم با استفاده از روش های زراعی (تناوب) و شیمیایی



رضا پور آذر


علف كش توفوردي+ ام ث پ آ و گارلون بخوبي بر پيچك تاثير مي گذارند. همچنين تاثير كشت برنج بر كنترل پيچك كاملا مشهود بود ولي در كشت پس از ذرت تراكم پيچك كاهش چشمگيري نداشت.

 



9

تاثیر علفکش های سولفونیل اوره بر کشت های پس از گندم



رضا پو رآذر

علفكش مگاتون، شواليه، آپيروس، توتال و آتلانتيس بترتيب بيشترين خسارت را به محصولات كشت شده (ذرت و ماش) پس از كشت گندم نشان  دادند كه در تمام موارد خسارت در ذرت در مرحله گياهچه اي و آب دوم بيشتر بود.


10


برآورد خسارت ناشي از علف‌هاي هرز در مزارع ذرت دانه‌اي


رضا پور آذر


نتايج طرح تا كنون نشان داده كه خسارت علف هاي هرز در مزارع ذرت از 4 تا 39 درصد متغيير است


11


تاثیر آبیاری تابستانه و کشت ذرت بر تراکم علف هرز جو دره در گندم


رضا پور آذر


نتایج بررسی ها نشان داده که در آبیاری های انتهایی ذرت و ماخارهای نزدیک به کشت گندم، کاهش معنی داری در تراکم علف هرز جو دره در گندم مشاهده شد.



12


تاثیر استفاده از علفکش
های سولفونیل اوره در مراحل مختلف رشدی گندم در کنترل علف هرز جو دره



رضا پور آذر


نتایج نشان داد که مراحل اواسط پنجه زنی و اواخر پنجه زنی گندم بهترین مرحله برای کنترل علف هرز جودره با علفکش توتال است.علفکش هایی نظیر آپیروس کنترل ضعیف تری را نشان دادند


13


تاثیر کشت های تابستانه بر نوع، تراکم و فلور علف های هرز گندم



رضا پو رآذر


در بین کشت های تابستانه کشت برنج  بیشترین کاهش را در نوع و تراکم علف های هرز داشت





14



كنترل و پيش گيري از خسارت و انتقال سن گندم از مناطق آلود ه از جمله ايذه و باغ ملك به ساير نقاط استان خوزستان

  


غلامرضا جمسی


با جلوگیری یا محدود کردن کاشت گندم و جو در اراضی کم بازده و دامنه های با شیب بیشتر از 10% در مناطق سن خیز و مبارزه با سن در مزارع گندم و جو از طريق سم پاشی مزارع در مناطق ایذه و باغ ملک بر اساس نرم اعلام شده و اجراي برنامه هاي پیش آگاهی و نيز بازديد از کوه های اطراف مناطق آلوده به خصوص کوه های مرتفع جهت پیدا کردن کانون
های جدید در دوره دیاپوز سن و اندازه گیری وزن سن ها در اماکن تابستانه در اوایل خرداد و نیز آذر ماه هر سال جهت پیش بینی طغیان مي توان از انتقال آفت به ساير مناطق استان جمله هفتگل، رامهرمز، بهبهان، مسجدسلیمان جلوگيري نمود .



15


كنترل تلفيقي (شيميايي و زراعي) با آفت مينوز ،علف هاي هرز و سياهك پنهان مزارع گندم



غلامرضا جمسی

 

                             


با يك برنامه ي مبارزه ي تلفيقي (شيميايي، زراعي) از طريق عمليات زراعي بعد از برداشت، شامل شخم و كاشت ماش بعد از برداشت گندم مي توان آفت مينوز، علف هاي هرز و تا حدي سياهك پنهان مزارع گندم، كنترل نمود.


16


اثر تاریخ کاشت بر جمعیت و خسارت سوسک‌ کک مانند در مزارع کلزای خوزستان



یداله خواجه زاده


با رعایت تاریخ کاشت مناسب از خسارت حشرات کامل سوسک های کک مانند میتوان جلوگیری نمود

 



17



گزارش نماتود سیستی غلات



عليرضا احمدي


نماتود سيستي غلات گونه Heterodera avenae  در 3/32 درصد  از مزارع غلات استان خوزستان و در شهرستان هاي اهواز، شوشتر، شوش، رامشير، شادگان، رامهرمز، دزفول، گتوند، انديمشك، اميديه و بهبهان  براي اولين بار گزارش گرديد



18



گزارش زنبور تریکوگراما



غلامرضا کجباف والا


زنبور  Trichogramma brassicae در خوزستان برای اولین بار گزارش شد و در مزارع سبزی و صبفی و علف های هرز حاشیه ی مزارعی که کمتر سمپاشی میشوند در بهار و پاییز فعال است 



19


تاثیر تیمارهای حرارتی و برودتی بر کاهش جمعیت آفات انباری



غلامرضا کجباف والا


تیمار حرارتی (دمای 60 و 70 درجه سانتی گراد) به مدت 2 ساعت درخرمای استعمران و تیمار برودتی (5-) درجه سانتیگراد به مدت 48 ساعت در خرمای دیری تاثیر معنی داری در کاهش جمعیت آفات انباری داشت.


20


تاثیر تاریخ کاشت و فاصله کاشت بر جمعیت خربزه شادگانی



غلامرضا کجباف والا و علی دهقانی


تاریخ کاشت زود (25 بهمن و 10 اسفند) و فاصله ی کاشت بیشتر (60 و 70 سانتیمتر ) بطور معنی داری باعث کاهش جمعیت آفات خربزه ی شادگانی گردید. برترین تیمار ها از نظر بیماری ها تاریخ کاشت و تراکم سوم بودند.



21



بررسی دینامیسم  جمعیت تریپس پیاز روی هندوانه



سعيد باقري



توزیع فضایی آفت در مزرعه هندوانه توزیع تجمعی بوده و بیشترین تجمع آفت روی برگ های میانی و قاعده ای مشاهده گردید. بهترین محل برای نمونه برداری گل ها و مناسب ترین مرحله زیستن آفت جهت شمارش مرحله لاروی تعیین گردید.





22





بررسی شته کاهو





سعيد باقري


تاریخ کشت های قبل از 15 مهر ماه از اوج جمعیت آفت فرار کرده و فقط تاریخ کشت های بعد از 15 مهر ماه از جمعیت های آفت خسار ت می بیند و در آنها سمپاشی ضرورت دارد. حساسترین لاین و رقم به ترتیب لاین امید بخش متحمل به گرما و رقم اهوازی میباشد و رقم سوری در تمام تاریخ های کشت جمعیت کمی روی آن مشاهده گردید و لذا میتوان گفت رقم متحمل نسبت به شته می باشد.


6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0