سال 1393

رديف

عنوان يافته

نام محقق يا محققين

شرح يافته

1

دستیابی مقدماتی به 5 رقم گندم مقاوم نسبت به نماتدهای زخم ریشه

علیرضا احمدی و فرحناز جهانشاهی افشار

با بررسی 43 رقم و لاین گندم نان و دوروم استان خوزستان، رقم‌های گندم کویر، بهرنگ، دنا، کرخه و استار نسبت به دو گونه نماتد زخم ریشه از خود مقاومت كامل نشان دادند.

2

تعیین چرخه زندگی نماتد سیستی غلات در شرایط بهبهان و اهواز

علیرضا احمدی

گونه H.avenae در بهبهان و اهواز دارای یک نسل در سال است و ازکاشت گندم و مشاهده پوره سن دوم در خاک تا تولید سیست قهوه ای رنگ دارای تخم به ترتیب 114 تا 126 روز در بهبهان و 81 روز در اهواز به طول می‌انجامد.

3

عدم وجود نماتد سیستی سیب زمینی در مزارع سیب زمینی استان خوزستان

علیرضا احمدی

با بررسی 50 نمونه خاک و ریشه سیب زمینی از مزارع شهرستان‌های اندیمشک (13)، بهبهان (1)، دزفول (12)، رامهرمز (3)، شوش (3)، شوشتر (5) و گتوند (13)، بیماری در استان مشاهد نگردید.

4

کنترل شیمیایی و بیولوژیکی نماتد مولد غده ریشه در باغات و گلخانه‌های زیتون

علیرضا احمدی و مهدی شتاب بوشهری

سموم آلدیکارب و اکسامایل موجب کاهش به ترتیب 51 و 49 درصدی در شاخص گال، 64 و60 درصدی در تعداد توده تخم، 73 و 64 درصدی در تعداد نماتد ماده و 47 و 28 درصدی تعداد جمعیت نماتد در ریشه در مقایسه با شاهد نماتد شده‌اند. استفاده از قارچ تریکودرما هرچند موجب کاهش تعداد توده تخم، نماتد ماده در ریشه، گال در ریشه و جمعیت نماتد در ریشه و خاک گردید ولی در مقایسه با سموم مصرفی کارآیی کمتری در کاهش جمعیت نماتد داشت.

5

بررسی کارایی قارچکش کاپری دو در کنترل بیماری لکه موجی گوجه فرنگی

محمدرضا اصلاحی

نتایج نشان داد دوز دو کیلوگرم در هکتار بهترین تاثیر را روی بیماری مذکور داشت.

6

بررسی کارایی قارچکش زیگنوم در کنترل بیماری لکه موجی گوجه فرنگی

محمد رضا اصلاحی

نتایج نشان داد دوز نیم کیلوگرم در هکتار بهترین تاثیر را روی بیماری مذکور داشت

7

تعيين سطح زيان اقتصادي شته سبز گندم در مزارع گندم رقم چمران شهرستان اهواز

یداله خواجه زاده

سطح زيان اقتصادي (EIL ) شته سبز گندم در سال زراعي 90 - 1389 براي ابتداي مرحله شيري شدن دانه گندم 9، اواسط مرحله شيري شدن دانه گندم 18 و اواخر مرحله شيري شدن دانه گندم برابر با 49 شته سبز گندم براي هر سنبله بدست آمد. همچنين آستانه زيان اقتصادي به همان ترتيب 7، 14 و 37 شته سبز گندم براي هر سنبله محاسبه شد.

8

بررسی تاثیر تغییرات جمعیت شته سبز گندم بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم رقم چمران در خوزستان

یداله خواجه زاده

بیشترین میزان خسارت و کاهش عملکرد مربوط به تراکم‌های شاهد حداکثر، 20 - 16، 15 - 11، 25 - 21 و 30 - 26 شته/سنبله در مرحله رشدی ابتدای شیری به ترتیب با عملکرد 2151، 2217، 2275، 2365 و 2366 کیلوگرم در هکتار در سال دوم بود. بیشترین و کمترین درصد کاهش عملکرد در مراحل رشدی ابتدا، اواسط و اواخر شیری در تراکم 20 - 16 شته به میزان 2 / 9، 68 / 5 و 97 / 0 مشاهده شد. این نتایج حاکی از غیر خطی بودن معادله رگرسیونی بین تراکم شته و عملکرد دانه است.

 

رديف

عنوان يافته

نام محقق يا محققين

شرح يافته

9

تعيين زمان مناسب كنترل سوسك سياه گندم با استفاده از حشره كش‌هاي كم خطر در خوزستان

یداله خواجه زاده

بيشترين كارايي سموم مورد آزمايش در مرحله كاشت بذر گائوچو 50% بود. در مرحله گياهچه اي ديازينون و دورسبان و در مرحله پنجه‌زني ايميدا كلوپرايد، دورسبان و ديازينون بود. بهترين مرحله سم پاشي گياهچه اي بود.

10

خصوصیات کمی و کیفی و ارزیابی تحمل به تریپس پياز (Thrips tabaci ) برخی از توده‌های بومی و ارقام تجاری پیاز

یداله خواجه زاده

نتایج نشان داد که در آزمایش بدون سمپاشی حداکثر میانگین تراکم تریپس در رقم محلی بهبهان (073 / 3 عدد در بوته)، حداقل میانگین تراکم جمعیت تریپس در رقم رامهرمز (603 / 2 عدد در بوته)، حداکثر میانگین عملکرد در رقم رامهرمز (78 / 33 تن در هکتار) و حداقل میانگین عملکرد در رقم اصلاح شده بهبهان (55 / 22 تن در هکتار) مشاهده شد. با توجه به یکسان بودن عملکرد رقم رامهرمز در شرایط سمپاشی شده و نشده، رقم رامهرمز نسبت به بقیه ارقام پیاز از مقاومت بیشتری نسبت به تریپس پیاز برخوردار است.

11

استفاده از روش تیمار بیولوژیک بذر برای کنترل سیاهک پنهان معمولی گندم

سیدمهدی شتاب بوشهری

این بررسی مقدماتی نشان داد که استفاده از جدایه مناسب تریکودرما به صورت تیمار بذر می‌تواند سبب کاهش معنی‌دار این بیماری گردد. بنابراین چون خواصی همچون افزایش رشد و گیاهچه‌های شاداب‌تر و ایجاد مقاومت القایی عمومی در برابر سایر بیماریها از خواص این قارچ عامل کنترل بیولوژیک است توصیه می‌شود در مناطقی از استان خوزستان که در سال قبل آلودگی به سیاهک پنهان مسئله ساز نبوده است و بذر مورد نیاز کشاورزان نیز از منبعی سالم و غیر آلوده به بیماری فراهم می‌گردد. از ضدعفونی شیمیایی بذر خودداری کرده و به جای آن از جدایه مناسب تریکودرما با  cfu 107  پروپاگول استفاده گردد.

.

6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0