تاریخچه مرکز رشد خوزستان:
سازمانهاي نوپا كه با هدف توسعه فناوري آغاز به فعاليت مي نمايند عموماً مؤسساتي كوچك و در عين حال داراي نقش مؤثر در توليد فنـاوري و ايجاد كارآفريني هستند. فشار سنـگين هـزينههاي راه اندازي كه با بنيه مالي آنان سازگاري ندارد از يكسو و عدم برخورداري از تجربه لازم براي رفع موانع اوليه از سوي ديگر به بار نشستن تلاشهاي آنان را در هالهاي از ابهام و ترديد قرار ميدهد. اين واحدها كه بايد با ريسك بالا فعاليت خود را شروع كنند، دور نماي اطمينان بخشي براي دستيابي به موفقيت ندارند. ريسك بالا و عدم تضمين موفقيت تا آن حد جدي است كه بسياري از نيروهاي مستعد و داراي پتانسيل، از جمله بسياري از فارغ التحصيلان دانشگاهي نسبت به راهاندازي واحد خصوصي فناور رغبت نشان نميدهند.
ايجاد مراكز رشد با هدف كاهش موانع و كاستن عوامل بازدارنده فعاليتهاي آغازين مؤسسات فناور نوپا ميباشد. اين مراكز با پشتيباني هاي لازم و ارائه خدمات اوليه ، نقش مؤثري در پا گرفتن و بالندگي و بالاخره افزايش ضريب موفقيت اين واحدها خواهند داشت.

فعاليت مرکز رشد واحدهای فناور كشاورزي و منابع طبيعي استان خوزستان، در حوزه توسعه فناوري های بخش کشاورزی، منابع طبیعی، صنایع غذایی و محیط زیست با حمایت دفتر امور فناوری سازمان متبوع و حسب دفتر امور فناوری سازمان در قالب یک تفاهم نامه همکاری مشترک، بین مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان به عنوان سازمان موسس و پارک علم و فناوری، از 12/2/1396 آغاز شده است. این مرکز در استان خوزستان بهعنوان یکی از قطبهای مهم کشاورزی در کشور زمینهساز افزایش تولید و اشتغال در بخش کشاورزی با محوریت اقتصاد دانش بنیان خواهد بود. بر این اساس، مرکز رشد واحدهای فناور کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان آمادگی دارد تا با جذب و پذیرش هستهها و واحدهای فناور، نقش خود را در مسیر توسعه کشاورزی استان ایفا نماید.
ماموریت این مرکز کمک به توسعهي اقتصاد دانش بنیان و فراهم سازی زمینه رشد و توسعه بخش كشاورزي، منابع طبیعی، صنایع غذایی و محیط زیست استان از طریق ایجاد ارتباط بین بخشهای مختلف تحقیقاتی و صنعت و بازار کار، افزایش کارآفرینی، ایجاد شغل، حمایت از ایدههای نو و تجاریسازی دستاوردهای تحقیقاتی دانشجویان، فارغ التحصیلان و محققین، ارتقاء سطح دانش و فناوری در کشاورزی منطقه و در نهایت بهبود سطح کیفی معیشت مردم استان خوزستان و حمایت از دانش آموختگان دانشگاهی، کارآفرینان و افراد متخصصی که منابع لازم برای ورود به عرصه تولید و خدمات را در اختیار ندارند.