جمعه, 19 ارديبهشت 1404

مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان

  • ساعت : ۰۹:۱۳
  • تاريخ :
     ۱۴۰۲/۰۹/۱۰ 
با حضور مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان و کشاورزان پیشرو؛
نخستین تور ملی آموزشی ترویجی ویژه روز جهانی خاك در آزمایشگاه تخصصی بخش تحقیقات خاك و آب مركز برگزار شد
در این تور آموزشی بر انجام آزمون خاک توسط کشاورزان تاکید شد.

با حضور مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان و کشاورزان پیشرو؛

نخستین تور ملی آموزشی ترویجی ویژه روز جهانی خاک در آزمایشگاه تخصصی بخش

تحقیقات خاک و آب مرکز برگزار شد

 

در این تور آموزشی بر انجام آزمون خاک توسط کشاورزان تاکید شد.

بر اساس گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، همگام با سراسر کشور به‌منظور گرامی داشت روز جهانی خاک، با حضور علیرضا جعفر نژادی معاون پژوهشی مرکز، محی الدین گوشه رئیس بخش تحقیقات خاک و آب، کارشناسان و مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان، کشاورزان پیشرو و بهره برداران و برخی از محققین مرکز نخستین تور ملی آموزشی- ترویجی ویژه روز جهانی خاک در آزمایشگاه تخصصی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز برگزار شد.

در ابتدا ساکی مدیر دفتر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان بر لزوم گسترش و نفوذ دانش در بخش کشاورزی و اصول مدیریت علمی با محوریت منابع آب و خاک بر انجام آزمون خاک قبل مصرف نهاده‌ها تاکید نمود. سپس جعفرنژادی ضمن تکمیل مباحث فوق، بر لزوم گرامیداشت روز جهانی خاک و اهمیت حفظ خاک به عنوان منبع مهمی برای ادامه حیات بشری تصریح نمود.

در ادامه گوشه ضمن معرفی بخش تحقیقات خاک و آب، مطالب جامعی را در خصوص کاروان آموزشی ترویجی روز جهانی خاک بیان کرد. سپس در راستای برنامه زمانی تور آموزشی- ترویجی، آزادی عضو هیئت علمی مرکز پس از شرح مختصری از اهمیت آزمون خاک و شرایط موجود حاصلخیزی و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک­های کشاورزی استان، اصول صحیح نمونه برداری از خاک را به صورت تفضیلی ارائه داد.

غانمی رئیس مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان باوی نیز پس از تاکید بر اهمیت منابع خاک در حفظ امنیت غذایی کشور، بر لزوم توجه بهره برداران به حفظ بقایای گیاهی و ممانعت از سوزاندن بقایای محصولات مطالبی را ایراد فرمود.

در ادامه برنامه مریم جوادزاده مسئول آزمایشگاه خاک و آب مرکز اطلاعات جامعی را در خصوص ساختار کلی آزمایشگاه و آزمایش‌های مورد نیاز برای  تجزیه خاک و آب و گیاه و همچنین تعرفه‌های انجام آن­ها در اختیار شرکت کنندگان قرار داد.

در پایان، معاون پژوهشی، ضمن تکمیل مطالب، بر اهمیت آزمون خاک تاکید نموده و مراحل تفسیر و توصیه کودی براساس نتایج آزمایشات بیان نمود. همچنین راهکارهای تعیین اصالت کود و نحوه نظارت بر بازار کود را شرح داد. لازم به ذکر است که شرکت کنندگان حاضر در تور آموزشی ترویجی پس از برگزاری جلسه پرسش و پاسخ، به صورت عملی با دستگاه‌ها و روش‌های انجام آزمون خاک و نمونه برداری آشنا شدند.

 

photo_2023-11-30_18-11-38.jpg

 

امتیاز :  ۵/۰۰ |  مجموع :  ۱

برچسب ها