چهارشنبه, 26 دی 1403

مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان

  • ساعت : ۰۸:۳۳
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۶/۱۷ 
عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان:
كاهش واردات روغن با كشت كنجد
کارگاه حل مسئله "داشت و برداشت کنجد" با حضور محققان ایستگاه تحقیقات کشاورزی بهبهان برای بهره‌برداران کشاورزی شهرستان رامهرمز برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، محمدرضا رفیع عضو هیئت‌علمی مرکز در اهمیت و جایگاه کشت کنجد برای تولید روغن گفت: کنجد گیاهی روغنی است که آب‌وهوای گرمسیری و نیمه‌گرمسیری را ترجیح می‌دهد. روغن کنجد از مرغوب‌ترین روغن‌های خوراکی است. دانه کنجد از نظر کمی و کیفی در ردیف دانه‌های روغنی درجه یک بوده و محتوی ۵۰ تا ۶۰ درصد روغن است. دانه آن حاوی تمامی اسیدهای آمینه‌های ضروری و اسیدهای چرب بوده و منبع خوبی از انواع ویتامین‌های B،D ،E ، F و لسیتین و نیز برخی مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر است. همچنین کنجاله آن در تغذیه دام از اهمیت زیادی برخوردار است. روغن کنجد مرکب از حدود ۷۰% اسیدهای چرب اشباع نشده؛ مانند لینولئیک اسید، اولئیک اسید و مقداری اسیدهای چرب اشباع شده مانند پالمتیک اسید و آراشیدیک اسید است. روغن کنجد، یکی از روغن‌های اشباع نشده و مفید برای بدن است. باتوجه‌به مصرف بالای روغن­های نباتی و واردات روغن در کشور، برای جلوگیری از خروج ارز از کشور، توسعه گیاهان روغنی باکیفیت مانند کنجد از اهمیت بالایی برخوردار است.
 بنابراین انتقال‌یافته‌های تحقیقاتی کنجد به بهره‌برداران از اهمیت زیادی برخوردار است. در این راستا در تاریخ دهم شهریور کارگاه حل مسئله در ارتباط با مسائل داشت و برداشت کنجد با حضور محققان ایستگاه تحقیقات کشاورزی بهبهان و با حضور بهره‌برداران کشاورزی در محل مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان رامهرمز برگزار شد. در این کارگاه به‌تفصیل در مورد یافته­های تحقیقاتی در ارتباط با تغذیه متعادل و تغذیه تکمیلی، آبیاری، کنترل علف­های هرز، آفات و بیمارهای بوته میری و گل سبز راهکارهای لازم ارائه شد و در پایان به سؤالات کشاورزان پاسخ داده شد.

 

3.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

امتیاز :  ۳/۰۰ |  مجموع :  ۲

برچسب ها